flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відвідувачів Київського окружного адміністративного суду

01 серпня 2023, 15:25

  Згідно із частиною другою Прикінцевих та перехідних положень  Закону України від 13 грудня 2022 року № 2825-ІХ «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду», який набрав чинності 15 грудня 2022 року до початку роботи Київського окружного міського адміністративного суду справи, підсудні окружному адміністративному суду, територіальна підсудність яких поширюється на територію міста Київ, розглядаються та вирішуються Київським окружним адміністративним судом;

Відповідно до частини третьої Прикінцевих та перехідних положень цього Закону Кабінету Міністрів України, Державній судовій адміністрації України вжити в межах компетенції заходів, необхідних для реалізації цього Закону.

         Київський окружний адміністративний суд з метою реалізації приписів Закону 2825-ІХ неодноразово звертався до Держаної судової адміністрації України щодо вирішення питань із забезпечення належного приміщення, матеріально-технічного забезпечення, надання видатків для належної оплатою праці працівників апарату суду. Проте жодних заходів, необхідних для реалізації Закону 2825-ІХ, Державною судовою адміністрацією України вжито не було.

         Станом на 01.08.2023, у зв'язку з масовими звільненням працівників апарату суду, в тому числі працівників Відділу документального забезпечення та контролю (канцелярія), що пов'язано із критично низьким рівнем оплати праці та надмірним навантаженням з 02.08.2023 ВДЗК (канцелярія) Київського окружного адміністративного суду працює у наступному режимі:

  1. Про готовність для видачі виконавчих листів, копій судових рішень, та надання матеріалів справ, які передані на зберігання до ВДЗК (канцелярія), для ознайомлення, учасники справ будь повідомлятись у телефонному режимі (дату та час).
  2. ВДЗК (канцелярія) продовжить прийом та реєстрацію позовних заяв та клопотань у справах, які подаються нарочно, кореспонденцію, яка надходить засобами поштового зв'язку, електронною поштою та через підсистему "Електронний суд".
  3. Адміністративні справи, які підлягають направленню до судів апеляційної та касаційної інстанцій, будуть надсилатись по мірі можливості.

         Після забезпечення Державною судовою адміністрацією України належного фінансування на видатки оплати праці працівників апарату суду, та після прийняття на посади державної служби нових працівників суду, ВДЗК(канцелярія) відновить роботу у повному обсязі.