flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Київського окружного адміністративного суду Олег Басай взяв участь в обговоренні практики розгляду виборчих спорів в контексті підготовки до виборів в об'єднаних громадах

01 березня 2016, 16:42

     25 – 26 лютого 2016 року у м. Львові відбувся дводенний семінар для голів адміністративних судів України щодо забезпечення судового захисту прав учасників виборчого процесу та належного розгляду судами у встановлені законодавством строки справ щодо спорів, пов’язаних із виборами. Для участі у заході було запрошено голову Київського окружного адміністративного суду Олега Басая.

      Семінар відбувся у контексті підготовки судів до розгляду виборчих спорів під час  виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів, які відбудуться 27 березня 2016 року.

      У ході заходу учасники обговорили проблемні питання, які виникають під час розгляду та вирішення справ, пов’язаних з виборчим процесом, а також про наявність випадків неоднакового застосування адміністративними судами законодавства для забезпечення єдиної судової практики.