flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічники суддів КОАС взяли участь у періодичній підготовці працівників суду

05 жовтня 2016, 14:25

     Сьогодні, 05 жовтня, у Національній школі суддів України в місті Києві  завершилася триденна підготовка помічників і консультантів окружних та апеляційних адміністративних судів в рамках Графіку підготовки працівників апаратів судів на 2016 рік.

       Участь в даному навчанні взяли помічники суддів Київського окружного адміністративного суду Юлія Наталенко, Валерія Горобець та Ірина Демида.

Протягом трьох днів учасники підготовки підвищували рівень знань антикорупційного законодавства в розрізі міжнародних стандартів та їх запровадження в Україні. 
       Розглядали новації та тлумачення норм антикорупційного законодавства.
       Вивчали психологію діяльності працівника апарату суду та засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду: взаємовідносини судді з помічником. Досліджували шляхи попередження та вирішення конфліктів.

Освоювали основи тайм-менеджменту та методику оптимізації робочого часу, побудову стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку. Запобігання професійному вигоранню.
Поряд з цим, обговорювали  застосування Закону України “Про судовий збір” та роботу функціоналу підтвердження зарахування судового збору до Державного бюджету України.

Окремі лекції були присвячені українському діловому мовленню, мистецтву правового письма та процесуального документування, написанню якісного та вмотивованого проекту судового рішення у адміністративних справах, впровадженню європейських стандартів з прав людини в українське судочинство, застосуванню суддями адміністративних судів принципу верховенства права.

Також, під час підготовки розглядалась практика вирішення спорів з приводу проходження публічної служби, звільнення з публічної служби та особливості розгляду адміністративних справ пов’язаних з проходженням публічної служби.
По завершенню підготовки учасники отримали відповідні сертифікати.