flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП визнала звернення депутата Кам’янець-Подільської міської ради Хмельницької області Костюковича Д.К. втручанням у діяльність судді Київського окружного адміністративного суду

01 серпня 2017, 11:43

Вища рада правосуддя визнала звернення депутата Кам’янець-Подільської міської ради Хмельницької області Костюковича Д.К. втручанням у діяльність судді Київського окружного адміністративного суду Андрія Балаклицького http://www.vru.gov.ua/news/2556.

Суддя Київського окружного адміністративного суду  Балаклицький А.І. звернувся до Вищої ради правосуддя із повідомленням про втручання в діяльність судді, в якому зазначив, що у зв’язку з розглядом ним адміністративної справи на його ім’я надійшло звернення депутата Кам’янець-Подільської міської ради Хмельницької області VII скликання Костюковича Д.К. з проханням до суду врахувати важливий і значний соціально-економічний аспект питання, пов’язаного з розглядом вказаної справи, та не вживати такого крайнього заходу реагування, як повна зупинка експлуатації Довжоцького МПД ДП «Укрспирт», розташованого в селі Довжок Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.

На думку судді, таке звернення до суду депутата Кам’янець-Подільської міської ради Хмельницької області VII скликання Костюковича Д.К. пов’язане з розглядом адміністративної справи, є неприпустимим і розцінюється ним як втручання в судову діяльність та здійснення тиску на суд для ухвалення «потрібного» рішення.

Вища рада правосуддя на засіданні 27 липня 2017 року прийняла рішення  визнати звернення депутата Кам’янець-Подільської міської ради Хмельницької області VII скликання Костюковича Д.К. втручанням у діяльність судді Київського окружного адміністративного суду Балаклицького Андрія Івановича під час розгляду ним справи № 810/3545/16, ухвалити звернення до Кам’янець-Подільської міської ради Хмельницької області, у якому звернути увагу депутатів Кам’янець-Подільської міської ради Хмельницької області на неприпустимість дій, що можуть бути розцінені як вплив на суддів та судові рішення у позапроцесуальний спосіб, розмістити текст звернення на веб-порталі «Судова влада України».