flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У приміщенні Вищого адміністративного суду України відбулась конференція суддів адміністративних судів України.

23 липня 2013, 10:30

 20 вересня 2013 року в приміщенні Вищого адміністративного суду України відбулась конференція суддів адміністративних судів України. У роботі конференції взяли участь: керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента України Вадим Фесенко, Голова Вищої ради юстиції Олександр Лавринович, голова Вищого адміністративного суду України Ігор Темкіжев, заступник Голови Верховного Суду України Віктор Кривенко, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Ігор Самсін, голова ради суддів загальних судів Інна Отрош, заступник голови Ради суддів України Раїса Ханова, Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, заступники Голови ДСА України Віталій Положишник та Зеновій Холоднюк, голова ради суддів господарських судів Артур Ємельянов, секретар секції Вищої ради юстиції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад Лідія Ізовітова, в.о. ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна, а також голови апеляційних та міських судів, судді та представники преси.
Голова ради суддів адміністративних судів Микола Кобилянський надав звіт ради суддів адміністративних судів 2010 – 2013 року скликання та зазначив, що радою суддів адміністративних судів проведено 43 засідання, на яких прийнято більше ніж 570 рішень, а також направлено 1300 листів до органів державної влади та суддівського самоврядування щодо вирішення питань діяльності адміністративних судів. Рада суддів адміністративних судів спільно з фахівцями Вищого адміністративного суду України та Державної судової адміністрації України, які входили до складу робочої групи, розробила та прийняла нову редакцію методичних рекомендацій щодо вивчення стану організаційної роботи апеляційних та окружних адміністративних судів.
Голова Вищого адміністративного суду України Ігор Темкіжев доповів щодо стану адміністративного судочинства та його удосконалення, зокрема, очільник ВАСУ відзначив, що до адміністративних судів надійшло більше 11,5 млн. справ, а це є свідченням того, що система адміністративних судів позитивно впливає на захист прав і законних інтересів громадян та юридичних осіб.
Учасники конференції суддів адміністративних судів України заслухали інформацію Голови Державної судової адміністрації України Руслана Кирилюка щодо матеріально-технічного та фінансового забезпечення діяльності окружних та апеляційних адміністративних судів. Як зазначив Руслан Кирилюк, рівень забезпечення бюджетного запиту має стійку тенденцію до зростання, але досягнутий у 2013 році рівень ще не задовольняє в повній мірі потребу судів.
Відповідно до п.3 статті 118 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» делегати конференції сформували новий склад ради суддів адміністративних судів.
До нового складу ради суддів адміністративних судів України увійшли:

Кобилянський Микола Генріхович – суддя Вищого адміністративного суду України;
Гончар Любов Ярославівна – суддя Вищого адміністративного суду України;
Ємельянова Валентина Іванівна – суддя Вищого адміністративного суду України;
Мінаєва Ольга Михайлівна – суддя Харківського апеляційного адміністративного суду;
Волков Андрій Станіславович – суддя Київського окружного адміністративного суду;
Арсірій Руслан Олександрович – суддя Окружного адміністративного суду міста Києва;
Суховаров Андрій Володимирович – суддя Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду;
Лосєв Антон Михайлович – суддя Вищого адміністративного суду України;
Донець Олександр Євгенович – суддя Вищого адміністративного суду України;
Бухтіярова Ірина Олександрівна – суддя Вищого адміністративного суду України;
Сасевич Олександр Михайлович – суддя Львівського окружного адміністративного суду .

Також конференція суддів адміністративних судів внесла зміни до Положення про раду суддів адміністративних судів, що було затверджено рішенням конференції суддів адміністративних судів від 15 вересня 2010 року.