flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація для відвідувачів суду

28 лютого 2019, 10:48

         Законом України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» №2147-VIII від 03.10.2017 передбачено запровадження Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, яка починає функціонувати через 90 днів з дня опублікування Державною судовою адміністрацією України у газеті «Голос України» та на веб-порталі судової влади оголошення про створення та забезпечення функціонування ЄСІТС.

         У зв’язку із запровадженням Єдиної судової інформаційнотелекомунікаційної системи, цим Законом внесено зміни до окремих процесуальних норм, набрання законної сили якими прямо пов’язується з датою початку функціонування ЄСІТС.

         01 грудня 2018 року в газеті «Голос України» № 229 (6984) Державною судовою адміністрацією України опубліковано оголошення про створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційнотелекомунікаційної системи та про початок її дослідної експлуатації з 01 березня 2019 року у складі восьми підсистем (модулів):

 - Єдиний контакт-центр судової влади України;

 - Єдина підсистема управління фінансово-господарськими процесами;

 - Офіційна електронна адреса (Електронний кабінет);

 - Офіційний веб-портал «Судова влада України»;

 - Єдиний державний реєстр судових рішень;

 - Підсистема «Електронний суд»;

 - Модуль «Автоматизований розподіл»;

 - Модуль «Судова статистика».

         В цьому ж оголошенні зазначено, що з 01 січня 2019 року ЄСІТС працює в тестовому режимі.

         У зв’язку з роботою в тестовому режимі підсистеми «Електронний суд» та модуля «Офіційна електронна адреса (Електронний кабінет)». Реєстрація позовних заяв та інших документів, що надійшли у тестовому режимі через «Електронний кабінет», здійснюється в комп’ютерні програмі «Діловодство спеціалізованого суду».

         На виконання листа ДСА України щодо сканування матеріалів судових справ, в Київському окружному адміністративному суді здійснюється переведення матеріалів та документів адміністративних справ в електронну форму.

         Тому просимо разом з документами, які подаються до суду (позовні заяви, заяви, клопотання, скарги, тощо) додатково надавати їх скановані копії зручним для Вас способом.