flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення про судове рішення в адміністративній справі №640/16216/20

31 травня 2023, 16:57

 

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО СУДОВЕ РІШЕННЯ

в адміністративній справі №                 640/16216/20

29 травня 2023 року Суддя Київського окружного адміністративного суду Дудін С.О., розглянувши адміністративну справу за позовом Громадської організації "Рада громадського контролю" до Національного антикорупційного бюро України, Директора Національного антикорупційного бюро України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Рада громадського контролю при НАБУ, Діордіца Назар Русланович, Апасов Василь Олександрович, про визнання протиправними дій, зобов’язання вчинити певні дії.

у х в а л и в:

1. Прийняти адміністративну справу до провадження судді Київського окружного адміністративного суду Дудіна С.О.

Справа буде розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.  

2. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів: Савчука Марка Сергійовича (м. Київ, вул. Тимошенко, 2-Г, кв. 76), Кузьмича Богдана Володимировича (м. Київ, вул. Інститутська, 22/7, офіс 116), Симоненка Ігоря Вікторовича (м. Київ, вул. Чистяківська, 11а, кв.108), Євтифєєва Валерія Олександровича (м. Київ, вул. Іллєнка (Мельникова), 36), Божкова Дениса Анатолійовича (м. Київ, Софіївська Борщагівка, вул. Миру, 27, кв.93), Гореславцева Артема Михайловича (м. Київ, вул. Академіка Єфремова, 13, кв.130), Іванченка Владислава Юрійовича (м. Київ, вул. Івана Светличного, 4-а, кв. 116), Колодька Тараса Олександровича (Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Курчатова, 7, кв.140), Оксимця Богдана Олександровича (м. Київ, вул. Академіка Глушкова, 55, кв.11), Прудковських Віктора Вячеславовича (м. Київ, проспект Маяковського, 38Б, кв. 43), Карася Євгена Васильовича (м. Київ, вул. Тростянецька, 5-Б, кв. 159), Гніушевича Миколи Григоровича (Київська область, м. Біла Церква, бульвар М. Грушевського, 12, кв. 3), Сергєєва Кирила Олександровича (м. Київ, вул. Драйзера, 40, кв.170).

3. Зобов’язати позивача направити на адресу третіх осіб копію позовної заяви з додатком та докази такого направлення надати суду.

4. Встановити: для третіх осіб - п’ятиденний строк для надання письмових пояснень по справі, який обчислюється з моменту отримання копії позовної заяви з додатками (пояснення мають бути подані до суду з доказами їх направлення іншим учасникам процесу); для інших учасників процесу - п’ятиденний строк для надання заперечень на письмові пояснення третіх осіб, який обчислюється з моменту отримання примірника таких пояснень.

5. Витребувати від позивача докази на підтвердження обставин, якими він обґрунтовує свої вимоги, а саме:

- докази на підтвердження викладених у позовній заяві обставин щодо виключення 11.06.2020 зі складу Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України Діордіци Назара Руслановича та Апасова Василя Олександровича (докази та результати проведення установчого засідання тощо);

- письмові пояснення про те, чи оскаржував позивач результати проведеного 11.06.2020 установчого засідання Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України, на якому були виключені зі складу РГК Діордіца Назар Русланович та Апасов Василь Олександрович (надати відповідні докази);

- письмові пояснення щодо актуальності для позивача цієї справи з огляду на проведення 1 червня 2022 року інтернет-голосування за новий склад Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України, результати якого наразі вже визначено.

6. Витребувати від відповідачів:

- докази виключення 11.06.2020 зі складу Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України Діордіци Назара Руслановича та Апасова Василя Олександровича (результати проведення установчого засідання тощо);

- копії протоколів голосування та внутрішніх журналів реєстрації подій системи голосування, за результатом аналітичної перевірки яких були виявлені факти, які свідчать про здійснення багаторазового голосування з певної групи пристроїв, що могло призвести до штучного завищення кількості голосів;

- результати моніторингу процесу голосування незалежним спостерігачем – ГО «Електронна демократія»;

- детально обґрунтовані письмові пояснення про те, яким саме чином були виявлені факти, які свідчать про здійснення багаторазового голосування з певної групи пристроїв, що могло призвести до штучного завищення кількості голосів (з наданням доказів на підтвердження цього).

7. Повідомити учасникам справи, що відповідно до положень статті 94 КАС України копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

8. Роз’яснити учасникам судового процесу, що відповідно до положень статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України за неподання без поважних причин доказів, витребуваних судом, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом, зокрема, штраф або тимчасове вилучення доказів для дослідження судом.

У разі неподання суб'єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з'ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами.

9. Роз’яснити учасникам судового процесу, що відповідно до положень статті 79 Кодексу адміністративного судочинства України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

10. Роз’яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

11. Копію ухвали суду надіслати (вручити, надати) учасникам справи (їх представникам), зокрема, шляхом направлення тексту ухвали електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), телефонограмою.

12. У зв'язку з відсутністю у суді можливості друкування документів, які надходять через підсистему "Електронний Суд" чи на офіційну електронну адресу суду, документи до суду направляти засобами поштового зв'язку або нарочно у паперовому вигляді.

 

З повним текстом судових рішень, постановлених судом в адміністративній справі, можна ознайомитись шляхом звернення до ресурсу Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/), а копії на паперових носіях – отримати в канцелярії Київського окружного адміністративного суду.